NHMC-1

Националната асоциация от ново поколение, която добавя допълнителна стойност към инвестициите и управлението на хотели и ресторанти Национален хотелиерски мениджмънт клуб спечели приза „Хермес“ в раздел „Браншови организации“ на класацията „Годишни награди на Българска търговско-промишлена палата“ за 2007 г., като това го нареди сред едва шестте национални асоциации (от всички икономически сектори) получили наградата от 2000 г. насам. Отличието се дава като признание на национални асоциации, които показват най-динамично и устойчиво развитие и които имат реален принос към българската бизнес среда. Критериите, които БТПП използва са безпристрастни и класически, използват се в световните класации на „Форбс“ и „Форчън“ и имат изключително икономически характер, като ръст на броя на членовете в проценти, брой участия в инициативи, подадени становища, инициирани мероприятия, членство в международни организации, участия на браншовата организация в международни проекти и др.

Асоциация „Национален хотелиерски мениджмънт клуб“ е основана през 2003 г. от и за собственици, изп. директори, управители и мениджъри от средно управленско ниво с напредничаво мислене и съвременно отношение към хотелиерството и ресторантьорството. Учредители са водещи компании като „Шератон София Хотел Балкан“, „Радисън САС Хотел София“, „НИКМИ“ АД, „ТурМаркетинг“ ООД и още 17 юридически и физически лица.

Националната асоциация е регистрирана в Софийски Градски Съд по Закона за юридическите лица с нестопанска цел по фирмено дело 12971/2003 г.

Национален хотелиерски мениджмънт клуб е признат от Държавната агенция по туризъм за легитимно туристическо сдружение, съгласно разпоредбите на чл. 14 от Закона за туризма и е вписана в Националния туристически регистър с N РД-24-0680/21.06.2007 г.

От 1 януари 2007 г., Национален хотелиерски мениджмънт клуб е приет като редовен член в Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциаци (IHRA), със седалище в Женева.

Асоциация „Национален хотелиерски мениджмънт клуб“ е официален партньор на „Орфей Клуб Уелнес“ АД.

Тук може да видите повече >>> nhmc.bg