Blog Single

04 сеп.

ПЪРВИЯТ В БЪЛГАРИЯ IT ХЪБ ПО ИНФОРМАТИКА И ЕЛЕКТРОННО ЛИДЕРСТВО ОТВАРЯ ВРАТИ В ПЛОВДИВ

Индийски франчайз е в основата на учебния център към IT хъба.

На 05.09.2018 г. от 14.00 часа в „Тех парк Оптела” АД е официалното откриване на „ИТ хъб Махатма Ганди”. На него ще присъства лидерският екип на проекта, между които  д-р ик Петър Нейчев, проф. д-р ик Асен Конарев и Петър Троплев – Изп. директор на холдинга „Корпорация за технологии и иновации” АД.

След петгодишна съвместна работа на експерти от „Тех парк Оптела” АД със специалисти и консултанти от бранша беше създаден единственият по рода си в България ИТ хъб, който се позиционира на територията на  „Тех парк Оптела”  в Пловдив. Проектът „Междунардно висше училище по информатика и електронно лидерство „Махатма  Ганди” е разработен в партньорство с Индийския институт за хардуерни технологии, откъдето е закупен индийски франчайз. Проектът получава положителна оценка от проверяващия екип по акредитация към НАОА към МОН. Лидерството на Махатма Ганди вдъхновява създателите за специализирано обучение в тази област и формиране на електронни лидери за бъдещето.

Основната цел на новосъздадената структура е да се предостави качествено обучение за лесно и удобно използване на технологиите, както и да се удовлетвори нарастващата нужда от висококвалифицирани специалисти за така необходимата дигитална трансформация на бизнеса.

В структурата на новия ИТ хъб са: Учебен център „Индийски институт по хардуерни технологии-България“ (ИИХТ – www.iiht.bg) с франчайз до 2022 г. за над 2300 курса по ИТ специалности; „ИТ Академия“ АД” (www.itakademia.bg  ) за разработка на блокчейн проекти; Частен професионален колеж „Омега“  (www.collegeomega.com) с образование по компютърни мрежи, графичен и интериорен дизайн; Висше училище по информатика и електронно лидерство „Махатма Ганди“ ( www.mvuiel.itakademia.bg) за подготовка на специалисти и лидери за дигиталната трансформация на бизнеса  и  Седалището на Фондация Българо – индийски технологичен форум „Махатма Ганди“ (www.bit-forum.org ).

За повече информация: www.optela.com

Related Posts

Comments

There are 1 comments on this post.

  1. Питър Нейчев

    04.09.2018

    Отговор

    ИИХТ е от „Силиконовата долина на Индия “ – град БАНГАЛОР и с това се започва изграждането на
    технологичен мост между Бангалор и Пловдив !!!

Leave A Comment

bg_BGBulgarian
en_USEnglish bg_BGBulgarian