image-4

На 29.09.2015г. в рамките на Есенния пловдивски панаир се проведе Международен симпозиум „Индустриализацията като основа за нов национален икономически и социален модел“. Събитието се организира от „Атлас Финанс“ АД, Гражданско сдружение за нова високотехнологична индустриализация и финансовата медия Financebg.com.

В първата част на конференцията д-р Петър Нейчев представи второто, преработено и допълнено издание на „Бяла книга за нова високотехнологична индустриализация 2015-2016г.“. След него икономическият и търговски съветник на Посолството на Китайската народна република в София, г-н Юан Кехуа, представи темата „Индустриализацията на Китай и китайският икономически и социален модел“. В края на пъвия модул д-р Тоде Тодев (Financial Management Network, Wien) се спря на необходимостта от намирането и развитието на собствен икономически облик и път на България, като важна предпоставка за използването на националния ресурс.
След почивката, втората част на симпозиума започна с лекцията на д-р ик. Йоаким Каламарис за особеностите на гръцката икономика. Концепцията си за нов икономически модел на базата на реиндустриализацията и факторите за възникването на кризи изложи Иван Митев, бивш преподавател и настоящ „разбивач на митове“ в традиционната икономика. Последният лектор беше Любомир Станков, член на МЕНСА, пламенен застъпник за прилагане на паралелна финансово-социална система за базов доход, която стимулира бизнеса чрез контролирано потребление и чийто страничен ефект е намаляване на сенчестата икономика.
източник: www.cluborfei.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *