подписване на меморандум

Кметът на Скопие даде интервю специално за медията на ОКУ – „Клуб Орфей”

На 26.04.2018 г. в гр. Скопие, Македония се подписа споразумение за сътрудничество между „Орфей Клуб Уелнес” АД (Пловдив) и  JСП Турс ДООЕЛ (Скопие). С него двете туристически организации заявиха взаимно партньорство при осъществяване на съвместни проекти в областта на туризма и културата.

По този повод част от екипа на „Орфей клуб уелнес” АД присъства на официалното откриване на новия туристически сезон в Скопие. На събитието присъства и кметът на града Петре Шилегов.

Пред екипа на онлайн медия „Клуб Орфей” г- н Шилегов сподели мнението си за подписания меморандум между двете организации и очерта общите теми за развитие на бъдещите туристически връзки между Скопие и Пловдив.

„Македония и България са съседни държави, близки хора, близки народи, с много общи  културни ценности и мисля, че имаме достатъчно много да предложим на гражданите на България и Пловдив конкретно, същевременно и България и Пловдив  да предложат на гражданите на Скопие.

Досега за жалост не е имало такъв тип на споразумение за обща туристическа услуга, която може да бъде доставена, като тази, по която градската организация JСП Турс и партньорите от Пловдив „Орфей Клуб Уелнес” АД работят заедно с цел да предложим за гражданите на Пловдив и Скопие съответните туристически продукти.

Виждайки възможност за първо споразумение, досега нереализирано, което автоматично прави полето за сработка голямо и всеобхватно! Да се надяваме, че това което започнахме в Пловдив, успешно ще можем да го предложим на нашите съграждани”, каза Шигелов.

Официалният старт на туристически сезон Скопие 2018 беше отбелязан с популяризиране на новата туристическата автобусна линия на града. Новото трасе се реализира в рамките на CITY TOUR BUS чрез JSP Tours, като има за цел да представи всички културни и туристически забележителности на Скопие, акцентирайки върху богатството на културни и религиозни различия, Старата скопска чаршия със съвкупността от занаяти до кулинарство, архитектурата на Кензо Танге свързана с голямото земетресение и Скопие като град на солидарността.

„Ние работим усилено за насърчаване на туризма в града и ви уверявам, че с малко творчество ще станем прилична туристическа дестинация. Скопие има голям неизползван потенциал за развитие на туризма, който трябва и ще се използва по правилния начин, по който всички предимства ще се усетят от гражданите на Скопие „, каза Шилегов.

По време на посещението си в Скопие, екипът на „Орфей клуб уелнес” АД създаде контакти с Националната Асоциация за Инкаминг Туризъм – НАИТМ и няколко чуждестранни туристически компании, с цел развитие на международните си контакти и развитие на нови туристически маршрути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *